(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola o’zbek va ingliz tillaridagi muloqot xulqining o’xshash va farqli jihatlarini tahlil qiladi. Muloqot xulqi, til va madaniyat o’rtasidagi chuqur bog’liqlikni tashkil etadi, shuning uchun ikki turli madaniyatdagi odamlarning muloqot qilish tarzlari o’rtasidagi farqlarni aniqlash muhimdir. Maqolada, o’zbek va ingliz tilida umumiy bo’lgan muloqot amaliyotlari, jumladan, salomlashish, iltimos va rahmat aytish kabi xulq-atvorlar ko’rib chiqiladi. Shuningdek, ularning farqlari, masalan, hurmat ko’rsatish, shaxsiy hayotga hurmat, va norasmiy suhbatlarning o’ziga xosligi haqida ham so’z boradi. Ushbu tahlil ikki madaniyat o’rtasida muloqotni yaxshilash va madaniyatlararo tushunishni rivojlantirish uchun foydali bo’lishi mumkin.