(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Hozirgi kunda mamlakatimizda chorvachilikni rivojlantirish, oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, ekologik toza mahsulot ishlab chiqarish, chorvachilik mahsulotlariga (go’sht, sut, tuxum) bo’lgan talabni qondirish dolzarb masala hisoblanadi. Chorvachilikni rivojlanishda turli yuqumli va yuqumsiz kasalliklar to’sqinlik qiluvchi asosiy omillardan sanaladi. Jumladan, qoramollar trixofitiyasi chorvachilikda keng tarqalgan bo’lib, teri va uning hosilalarini hamda markaziy nerv sistemasi, ichki sekretsiya bezlari faoliyatini ham izdan chiqaradi.