(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ҳар қандай ҳудуднинг ижтимоий-иқтисодий ривожланишида кичик бизнес ва хусусий тадбиркорлик муҳим ўрин тутади. Бундай тадбиркорлик фаолияти аҳоли бандлигини таъминлаш, турмуш даражасини ошириш ва иқтисодий барқарорликка эришишда ҳал қилувчи омиллардан бири ҳисобланади. Фарғона вилояти Ўзбекистоннинг энг тараққий этган ҳудудларидан бири бўлиб, бу ерда кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни ривожлантириш учун кенг имкониятлар мавжуд. Мазкур тезисда мазкур соҳанинг аҳамияти, мавжуд муаммолар ва истиқболдаги ривожланиш йўналишлари таҳлил қилинади. Кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликнинг аҳамияти