(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada kommunikativ xulq-atvor, diskurs nazariyasi va "sukut"ning nutqiy akt sifatidagi o‘rni yoritiladi. Kommunikatsiya jarayonida insonlarning nutqiy va nutqiy bo‘lmagan (sukut) harakatlari qanday ma’no anglatishi, ijtimoiy kontekstda qanday talqin qilinishi muhokama qilinadi. Shuningdek, diskurs nazariyasi nuqtayi nazaridan sukutning pragmatik funksiyalari va kommunikativ strategiyalardagi roli tahlil qilinadi. Maqolada turli madaniyatlarda sukutga bo‘lgan munosabat ham ko‘rib chiqiladi.