(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada fonemik interferensiyaning umumiy tushunchasi va nazariy asoslari tahlil qilinib, uning lingvistik va psixolingvistik jihatlari o‘rganilgan. Fonemik interferensiya bir til fonemik tizimining boshqa tilga ta’siri natijasida yuzaga keladigan lingvistik hodisa bo‘lib, u ikki va ko‘p tillilik sharoitida ayniqsa yaqqol namoyon bo‘ladi. Maqolada interferensiyaning sabablari, asosiy shakllari va namoyon bo‘lish xususiyatlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, fonemik interferensiyaning oldini olish usullari va uni minimallashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Mazkur tadqiqot lingvistika va til o‘rganish jarayonlarida muhim amaliy ahamiyat kasb etadi.