(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Salatbarg turli xil ozuqa moddalarga boy bo‘lgan tuproqda yaxshi rivojlanadi. Salatbarg organik va mineral o‘g‘itlar solingan tuproqlarni xush ko‘radi. Agar yer maydoniga yetarli miqdorda go‘ng solingan bo‘lsa, salatbargni kartoshka, bodring, no‘xat va pomidordan keyin ham ekish mumkin. Agar yerga rediska, turpga o‘xshash ekinlar ekilgan bo‘lsa, ulardan so‘ng salatbarg ekish yaxshi natijalarga olib kelmaydi. Salatbarg ko‘chatlarini yetishtirish uchun bir qism chirindi yoki kompost, ikki qism chirindiga boy bo‘lgan tuproq va bir qism qumdan iborat substrat tayyorlanadi. Bargsalat yetishtirish uchun navlarining tozaligi 98%, unuvchanligi 85% dan kam bo‘lmagan I-klass urug‘laridan bir gektarga ko‘chat olish uchun 400-500 gramm yetarli hisoblanadi.