(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida amalga oshirilayotgan islohotlar fonida fortepiano cholg‘usini o‘rgatish jarayonida kompozitorlar asarlarining ahamiyati tahlil qilinadi. Fortepiano ijrosi bo‘yicha talabalarning texnik va musiqiy mahoratini shakllantirishda klassik va zamonaviy kompozitorlarning asarlaridan samarali foydalanish metodikasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, islohotlar ta’lim dasturlariga kiritgan yangiliklar, repertuar tanlash me’zonlari va o‘quv jarayonining samaradorligini oshirishga xizmat qiladigan uslublar yoritiladi. Kompozitorlarning boy ijodiy merosi fortepiano o‘rgatishda nafaqat texnik rivojlanishga, balki talabalarining musiqiy tafakkur va estetik didini shakllantirishga ham xizmat qiladi.