(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Yangi O‘zbekistonda yoshlarda ijtimoiy faollikni shakllantirish va rivojlantirish masalasi falsafiy nuqtayi nazardan tahlil etilgan. Ijtimoiy faollik tushunchasining mohiyati, uning tarixiy-falsafiy ildizlari, milliy-ma’naviy asoslari va zamonaviy ko‘rinishlari o‘rganilgan. Shuningdek, davlat siyosatida yoshlarning faolligini oshirishga qaratilgan dastur va tashabbuslarning falsafiy-ijtimoiy ahamiyati ochib berilgan. Maqola ijtimoiy-falsafiy yondashuvga tayangan holda yoshlarda ijtimoiy faollikni chuqur anglashga xizmat qiladi.