(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada nutq madaniyatining mazmun-mohiyati, uning yosh avlod tarbiyasidagi o‘rni va ahamiyati yoritiladi. Yoshlarning og‘zaki va yozma nutqida kuzatilayotgan muammolar tahlil qilinib, ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maktab va oliy ta’lim tizimida nutq madaniyatini shakllantirishga oid taklif va tavsiyalar beriladi.