(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada ayollar va voyaga yetmagan shaxslarga nisbatan sodir etilayotgan jinoyatlar jinoyat-huquqiy va kriminologik nuqtai nazardan o‘rganiladi. Jinoyatlarning turlari, ularni keltirib chiqaruvchi omillar, mavjud qonunchilik bazasi va jinoyatchilikka qarshi kurash mexanizmlari tahlil qilinadi. Shuningdek, profilaktika choralarining samaradorligi va takomillashtirish yo‘llari ham ko‘rib chiqiladi.