(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola tibbiyotda lotin va yunon tillarining qo‘llanilishiga bag‘ishlangan. Maqolada bu tillarning tibbiy terminlarni shakllantirishdagi roli, terminlarning tuzilishi va ularning tarixiy rivojlanishi, amaliyotda va xalqaro tizimlarda qanday qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Lotin va yunon tillarini bilish, tibbiy terminologiyani to‘g‘ri tushunish, ilmiy maqolalar yozish va xalqaro hamkorlikda muvaffaqiyatli ishlash uchun muhim ahamiyatga ega ekanligi ta’kidlanadi.