(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ona tili darslarida nutqni rivojlantirishning ahamiyati juda katta va muhimdir. Nutq insonning fikrlarini ifoda etish vositasi bo‘lib, uning rivojlanishi shaxsning muloqot qobiliyatini oshirishga xizmat qiladi. Ona tili darslari orqali nutqni rivojlantirish nafaqat til bilimlarini chuqurlashtiradi, balki shaxsning madaniyati, tafakkuri va ijtimoiy munosabatlarini ham boyitadi.