(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola, "Aralash" ta’lim texnologiyalari asosida talabalarni sport to‘garaklariga jalb etishning pedagogik asoslarini rivojlantirishni o‘rganadi. Maqolada, voleybolni misol qilib olib, sport turlari bilan shug‘ullanishning talabalar ta’limiga qanday ijobiy ta’sir ko‘rsatishi va sport to‘garaklarida ta’limni samarali o‘tkazish uchun aralash texnologiyalarning rolini aniqlashga qaratilgan tadqiqotlar olib borilgan. Ushbu maqola, aralash ta’lim texnologiyalarining integratsiyasi orqali talabalar o‘rtasida jismoniy faollikni oshirish, sportga bo‘lgan qiziqishlarni rivojlantirish va ta’lim jarayonini yaxshilashga qaratilgan pedagogik yondashuvlarni ko‘rib chiqadi. Bunday yondashuvlarning ta’lim muhitiga ta’siri va talabalar uchun yangi imkoniyatlar yaratishda qanday ahamiyatga ega ekanligi muhokama qilinadi. Maqola, ta’limda innovatsion metodlarning sport bilan integratsiyasi orqali samarali ta’lim jarayonini yaratishga qaratilgan amaliy tavsiyalarni taklif etadi.