(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada yozma tarjima ko‘nikmalarini shakllantirish jarayonida differensial yondashuvdan foydalanishning didaktik asoslari va metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. Yozma tarjima darslarini talabalarning til bilish darajasi, tarjima tajribasi, o‘rganish uslubi va individual qobiliyatlariga qarab moslashtirish orqali ta’lim samaradorligini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, differensial yondashuv orqali yuqori bosqich talabalarining tarjima matni tahlili, tarjima strategiyasini tanlash va uslubiy moslashtirish bo‘yicha mustaqil qaror qabul qilish ko‘nikmalarini shakllantirish yo‘llari ochib beriladi. Tadqiqotda yozma tarjima mashg‘ulotlari uchun differensial yondashuv asosida tayyorlangan mashqlar, o‘quv topshiriqlari va baholash mezonlari namunasi keltirilgan. Xulosa qismida differensial yondashuvning yozma tarjima ta’limi uchun innovatsion va natijador metod sifatida afzalliklari bayon etiladi (Tomlinson, 2014; Richards & Rodgers, 2001).