(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Hujjatli filmlar inson hayoti, tabiat, ijtimoiy hodisalar yoki tarixiy voqealar haqidagi haqiqatlarga asoslangan film janridir. Ushbu filmlar tomoshabinga real voqealar va shaxslar haqida chuqurroq ma’lumot beradi, ma’lumotni faktlar, intervyular va arxiv materiallari orqali yetkazadi. Hujjatli filmlar ta’limiy ahamiyatga ega bo‘lib, turli mavzularni o‘rganishda, jamiyat hayotidagi muhim muammolarni yoritishda yordam beradi. Ular ko‘pincha jamiyat fikrini shakllantirish, odamlarni ma’lumotli qilish va tarixiy voqealarni kelajak avlodlarga yetkazish maqsadida yaratiladi.