(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Somerset Moemning “Insoniy ehtiroslar zalvori” romanida til va uslub poetikasining asosiy jihatlari tahlil etiladi. Roman tili orqali ifodalangan psixologik holatlar, ichki monologlar, badiiy tasvir vositalari, emotsional leksika va sintaktik soddalik kabi elementlar asarning estetik ifoda kuchini belgilaydi. Muallifning ruhiy kechinmalarni til orqali ifodalashdagi mahorati romanning badiiy qiymatini oshiradi.