(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola Somerset Moemning “Insoniy ehtiroslar zalvori” romanidagi psixologik tahlil va ichki monolog poetikasining asosiy jihatlarini chuqur tahlil qiladi. Asar qahramonining ichki ruhiy kechinmalari va qaror qabul qilish jarayonlari ichki monologlar orqali aniq va ta’sirli ifodalanadi. Ichki monologlar yordamida qahramonning psixologik holatlari, ijtimoiy va axloqiy ziddiyatlari ochib beriladi. Bu usul roman ruhiy chuqurligini oshirib, o‘quvchini qahramonning ichki dunyosiga yaqinlashtiradi hamda inson ruhiyati haqidagi umumiy tushunchalarni boyitadi.