(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Somerset Maughamning “Insoniy ehtiroslar zalvori” romani falsafiy va ekzistensial jihatdan tahlil qilinadi. Asar bosh qahramoni Filipp Kerining hayoti orqali insonning o‘zligini anglash, erkinlik, tanlov, yolg‘izlik va hayot ma’nosi kabi falsafiy masalalar yoritiladi. Muallifning o‘z hayotiy tajribasi asosida yaratilgan bu roman ekzistensial adabiyotning yorqin namunasi bo‘lib, zamonaviy insonning ruhiy izlanishlarini aks ettiradi.