(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Maqolada Qashqadaryo viloyatining och tusli bo‘z tuproqlari sharoitida kuzgi bug‘doy navlarini yetishtirishda sug‘orish usullari va tartiblariga bog‘liq holda kuzgi bug‘doy navlarining umumiy suv iste’moli va suv sarflari tahlillari bayon qilingan. Olingan natijalarga ko‘ra, tajriba o‘tkazilgan yillar davomida umumiy suv iste’moli variantlar bo‘yicha mavsumiy sug‘orish me’yorlari hissasiga to‘g‘ri kelib, bu miqdor yillar bo‘yicha umumiy suv sarfining 27,7-62,7 % ni tashkil qildi. Suv iste’molining yog‘ingarchilik miqdoridan foydalanish hissasi 22,2-43,1 % va nam to‘plovchi sug‘orishda berilgan suvdan foydalanish 16,7-29,2 % ni tashkil qilishi aniqlangan.