(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekiston va Yaponiya o‘rtasidagi ijtimoiy-iqtisodiy, ma’naviy va madaniy munosabatlarning shakllanishi, rivojlanishi va bugungi holati tahlil qilinadi. Yaponiyaning zamonaviy texnologiyalarni rivojlantirish va qo‘llash borasidagi tajribasi, O‘zbekiston iqtisodiyotida qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan istiqbolli yo‘nalishlar bilan uyg‘unligi haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, ikki davlat o‘rtasidagi madaniy aloqalar va ularning xalqlarning ma’naviy-ma’rifiy o‘sishiga ta’siri xususida so‘z boradi.