(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada global iqlim inqirozining o’simliklarga ta’siri va ularning yashab qolish uchun ishlab chiqqan moslashuv starategiyalari tahlil qilindi.O’simliklarning fiziologik , morfologik va genetik darajadagi moslashuv xususiyatlari yoritilib , harorat oshishi , cho’llanish va suv tanqisligi kabi muhit omillariga qanday javob berayotgani muhokama qilinadi.