(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada yoshlar o‘rtasida ekstremistik g‘oyalarning tarqalishiga sabab bo‘layotgan asosiy ijtimoiy, siyosiy va ma’naviy omillar tahlil etilgan. Shuningdek, ekstremizm va radikalizmga qarshi kurashishda milliy g‘oya, ma’naviy-ma’rifiy tarbiya va davlat siyosatida amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar roliga baho berilgan. Muallif tomonidan mafkuraviy tahdidlar, g‘oyaviy bo‘shliq va tashqi ta’sirlarning yoshlar ongiga salbiy ta’sir etish xavflarini yoritilgan.