(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining global miqyosda kengayib borayotgani xalqaro xususiy huquqda yangi turdagi huquqiy murakkabliklarni yuzaga keltirmoqda. Ayniqsa, SI ishtirokidagi transchegaraviy shartnomalar va avtomatlashtirilgan faoliyat natijasida vujudga kelayotgan nizolarda yurisdiksiya va kollizion normalarni aniqlash tobora qiyinlashib bormoqda. An’anaviy shartnomaviy va delikt huquqiga asoslangan mexanizmlar bu murakkabliklarni to‘liq hal qilishga javob bera olmayapti.