(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Pul oqimi to‘g‘risidagi hisobot ma’lumotlari asosida tashkilotning pul oqimlarini tahlil qilish tobora dolzarb ahamiyat kasb etmoqda. Hisobotning axborot ahamiyati kompaniyaning potentsial muammolarini va itisodiy xavflarini aniqlashga imkon beradigan birinchi ko‘rsatkichlardan biri bo‘lgan pul oqimlari ekanligi bilan bog‘liq. Tadqiqot milliy va xorijiy buxgalteriya (moliyaviy) hisobotlarining bir qismi sifatida pul oqimi to‘g‘risidagi hisobotning axborot ahamiyatini va pozitsiyasini baholashga qaratilgan.