(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ekstremistik guruhlar yangi tarafdorlarni yollash uchun raqamli platformalardan foydalanishga katta urg’u berishmoqda. Ijtimoiy tarmoqlar, forumlar, chat xonalari va video o’yinlar radikallashuv quroliga aylanib, ekstremistik guruhlar yеtakchilariga taqlid qilish va foydalanuvchilarni ushbu tashkilotlarga jalb qilish uchun chatbotlar kabi sun’iy intellekt texnologiyalaridan foydalanishmoqda.