(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Бугунги суд-тергов амалиётида жабрланувчининг шикоятига асосан иш қўзғатилиши билан боғлиқ масалаларни ҳал этиш ва ушбу институтни қўллаш билан боғлиқ муайян муаммолар вужудга келмоқда. Ушбу муаммолар кўп ҳолларда мазкур институтни самарали қўллашга тўсиқ бўлмоқда. Бу каби муаммоларнинг асосий сабаблари бизнингча жабрланувчининг шикоятини текшириш институтини қўллаш механизми билан боғлиқ. Жабрланувчининг шикоятини текшириш тартибини такомиллаштириш механизми ҳақида батафсил тўхталиш қайд этилган муаммолар ва уларнинг сабабларини тўлиқ ўрганиш ҳамда уларнинг мақбул ечимларини топиш учун қулай шароит яратади.