(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Benazir Bhuttoning Pokiston Bosh vaziri sifatida faoliyati davomida ayollar uchun yaratilgan siyosiy, ijtimoiy va huquqiy imkoniyatlar tahlil qilinadi. Maqolada ayollarning siyosiy hayotdagi ishtirokini rag‘batlantirish, ijtimoiy tenglikni ta’minlash hamda ayollarning huquqiy maqomini mustahkamlashga qaratilgan islohotlar yoritilgan. Shuningdek, Benazir Bhuttoning ayollar huquqlarini kengaytirishdagi tashabbuslari va ularning Pokiston jamiyatiga ta’siri baholanadi.