(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Bu maqola zamonaviy sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining xalqaro diplomatiyaga ta’sirini, ayniqsa raqamli elchilar va algoritmik muzokaralar modeli kontekstida oʻrganadi. Tadqiqotda SI asosidagi avtomatlashtirilgan diplomatik vositalarning milliy manfaatlarni himoya qilishdagi roli, shuningdek, virtual muzokaralar jarayonidagi samaradorlik va xavflar tahlil qilinadi. IMRAD strukturasiga asoslangan ushbu ishda ilmiy metodlar, eksperimental natijalar va kelajakdagi istiqbollarga e’tibor qaratilgan.