(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada boshlang`ich sinf o`quvchilardagi intilektyal hamda individual salohiyatlarini oshirib oorish maqsadida yoritiladi. Bugungi kunda aynan yosh bolalarda ta`limga bo`lgan qiziqishlarning o`rni keng ko`lamda yoritilib rivojlanishga o`qitiuvchi hamda bola shaxsidagi tafovuutlar ham talaygina bo`lib bormoqda. Ko`zda tutilgan bunday nazryalar hamda amaliyot bilan o`rganilib chiqilganda intelekt bola shaxsiyatida hamda irsitaga keng qamrovda bog`liq bo`lib bormoqda . Jaxon hamjamiyatlarida ham boladagi bugungi hamda bundan oldingi yoshda ya`ni 8-10 yosh oralig`ida o`quvchi bolalarda qanchalik shaxsiy intelektual o`sish ta`limga tarbiyaga bo`lgan qiziqishlari ustida bir qancha izlanishlar olib borilmoqda ularni bu maqolamda kiritib yoritib beraman.