(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Oʻrta Osiyo koʻchmanchi qabilalarida mil. avv. VI asrda qabilalar ittifoqi(siyosiy birlashma) vujudga keladi. Ushbu xalqlarda til va ularning qanday guruhlardan iboratligi eʻtiborli masala. Yaqin yillargacha mintaqa aholisining eron tilli ekanligi haqidagi fikr bu masalada asosiy oʻrin egallab kelgan. Olib borilgan soʻnggi izlanishlar Yevroosiyo dasht qabilalari eneolit va bronza davrlaridayoq turkiy tilda soʻzlashganligini ko’rsatmoqda. Maqola temir davri Oʻrta Osiyo koʻchmanchi qabilalari tili va uning kelib chiqishi haqida.