(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Lingvokulturema atamasi lingvistika va madaniyatshunoslik sohalarining kesishmasida joylashgan murakkab va qiziqarli tushunchalardan biridir. U til va madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlikni ifodalovchi termin bo‘lib, til birliklarining nafaqat leksik-ma’no jihatdan, balki madaniy-hissiy va tarixiy kontekstda ham o‘rganilishini ta’minlaydi. Lingvokulturema til ichidagi madaniy kodlar to‘plami bo‘lib, u orqali ma’lum bir xalqning dunyoqarashi, an’analari, qadriyatlari, urf-odatlari va ijtimoiy xulq-atvori aks etadi. Shuningdek, lingvokulturema tilni o‘rganishda madaniy kontekstni chuqurroq anglashga yordam beradi, chunki har bir so‘z yoki ibora o‘ziga xos madaniy ma’no va tutumlarni o‘z ichiga oladi.