(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqola O‘zbekiston, ayniqsa Qashqadaryo viloyatidagi oliy ta’lim tizimidagi islohotlari statistik ma’lumotlar orqali yoritadi. Zamonaviy ehtiyojlarga mos malakali mutaxassislar tayyorlash va ta’lim sifatini xalqaro darajada rivojlantirish asosiy maqsad sifatida ko‘riladi. Maqolada taʼlimning sifatiy jihatini yaxshilash, professor-oʻqituvchilarning ilmiy-salohiyat darajasini oshirish va individual yondashuvni taʼminlash uchun strategik chora-tadbirlarni koʻrish zarurligi taʼkidlanadi.