(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Frazeologik birikmalar milliy madaniyat va xalq dunyoqarashining muhim ko‘zgusi hisoblanadi. Ularning semantik teglash asosida o‘rganilishi korpus lingvistikasi doirasida yangi ilmiy yondashuv sifatida shakllanmoqda. Mazkur maqolada frazeologizmlarning shaxs, lokal, temporal va kvantitativ semalar asosidagi guruhlarga ajratilishi, har bir guruhga oid frazemalarning mazmuniy hamda madaniy jihatlari tahlil qilindi. Shuningdek, o‘zbek va ingliz tillaridagi ayrim frazeologik birliklar semantik parallel va farqlari misollar bilan ko‘rsatildi. Tadqiqot natijalari frazeologik birliklarning semantik teglash imkoniyatlarini ochib beradi va ularni korpus lingvistikasida qo‘llash istiqbollarini belgilaydi.