(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu tezisda jinoyat protsessining dastlabki bosqichlarida himoyachi ishtirokini ta’minlashning huquqiy asoslari, amaliy muammolari va takomillashtirish yo‘llari yoritilgan. Tergovga qadar tekshiruv, surishtiruv hamda dastlabki tergov jarayonlarida advokatning roli, vakolatlari va majburiyatlari tahlil qilingan. Ayniqsa, voyaga yetmagan gumon qilinuvchilar ishtirokidagi protsesslarda himoyachining o‘z vaqtida jalb qilinishi masalalari dolzarblik kasb etadi. O‘zbekiston Respublikasi Jinoyat-protsessual kodeksi normalari hamda xalqaro tajriba asosida himoyachining ishtirokini ta’minlash zarurati asoslab berilgan.