(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada paxta tozalash korxonalarida yuzaga keladigan changli havo tarkibining dispers tahlili va atmosferaga chiqadigan changning miqdorlari to‘g‘risidagi ma’lumotlar keltirilgan. Paxtani dastlabki qayta ishlash jarayonida sezilarli darajada chang ajralishi kuzatiladi. Ularning intensivligi yig‘ish turiga va sharoitiga, qayta ishlanayotgan paxta xom ashyosining tipi va sanoat naviga, texnologik jarayonning xususiyatlari va bosqichiga bog‘liq. Changning eng katta miqdori past sanoat navli paxta xomashyosini qayta ishlash jarayonida, shuningdek, uni mashinada terishda hosil bo‘ladi.