(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Мақолада давлат суверенитети тушунчасининг тарихий шаклланиши ва унинг XXI асрдаги трансформация жараёнлари таҳлил қилинади. Муаллиф Ж. Боден, Т. Хоббс ва замонавий ғарб ҳамда шарқ тадқиқотчилари назариялари асосида суверенитетнинг классик ва постмодерн талқинларини қиёсий ўрганади. Рақамли суверенитет, ахборот мустақиллиги ва киберхавфсизлик каби янги феноменлар давлат мустақиллигининг янги ўлчамларини шакллантираётгани таъкидланади. Ўзбекистон мисолида миллий суверенитет ва глобал ҳамкорлик ўртасидаги мувозанат масалалари ёритилади.