(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada baliqlarning ko‘payish strategiyalari, ularning ekologik va evolyutsion ahamiyati tahlil qilinadi. Baliqlarning tuxum qo‘yuvchi, tirik tug‘uvchi va oraliq shaklli ko‘payish turlari ilmiy manbalar asosida umumlashtirilgan. Shuningdek, baliqlarda ko‘payishni boshqaruvchi omillar va ularning moslashuv mexanizmlari haqida ma’lumotlar beriladi.