(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Стоматология студентларининг саломатлик ҳолати жамоанинг меҳнат ва интелектуал потенциални ташкил қилганлиги учун бугунги кунда жаҳондаги энг асосий долзарб муамолардан бири ҳисобланади. Замонавий таълим муассасаларнинг асосий вазифалари комил инсонни тарбиялаб етиштириш билан биргаликда студентлар онгига демократик жамият тамойилларини сингдириш, катталарга ҳурмат, кичикларга иззат, касбга ўргатишнинг бошланғич сираларни ўргатиш, ўзи туғилиб ўсган Ватанга садоқат руҳида тарбиялашдан иборат [2,4,6].