(untitled) (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Vaqtinchalik (sut) tishlar bolalarda og‘iz bo‘shlig‘ining birinchi tish to‘plamini tashkil qiladi va ular emal, dentin va periodontium rivojlanishida muhim rol o‘ynaydi. Ushbu tishlarning kasalliklari nafaqat og‘iz sog‘lig‘ini, balki bolalar organizmining umumiy sog‘lig‘ini ham ta’sir qilishi mumkin.