HAYOTGA O‘RGATISH: TALABALAR ORASIDA SHAXSIY MAS'ULIYATNI RIVOJLANTIRISH VA MUSTAHKAMLASH ORQALI SALBIY TA'SIRLARDAN HIMOYA QILISH (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu ilmiy ishda talabalarda shaxsiy mas’uliyatni rivojlantirish va mustahkamlash orqali salbiy ta’sirlardan himoya qilish masalasi o‘rganiladi. Talabalar orasida salbiy ta’sirlar, ijtimoiy manipulyatsiyalar va destruktiv g‘oyalar tarqalishining oldini olishda shaxsiy mas’uliyatning o‘rni katta. Ishda, shaxsiy mas’uliyatni shakllantirishning psixologik va pedagogik asoslari, shu bilan birga, talabalarda mustahkam psixologik himoya va mustahkam ijtimoiy salohiyatni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi.Tadqiqotda shaxsiy mas’uliyatni oshirish uchun pedagogik metodlar, treninglar, va amaliy mashg‘ulotlar yordamida talabalar psixologik salomatligini yaxshilash, ijtimoiy va psixologik ko‘nikmalarini rivojlantirishga alohida e’tibor qaratiladi. Talabalar o‘z mas’uliyatini anglab, o‘z qarorlariga javobgarlikni olish orqali jamiyatda ijobiy o‘zgarishlarga hissa qo‘shishi mumkin.