BUYRAK USTI BEZI VA JINSIY BEZLAR (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada buyrak usti bezlari va jinsiy bezlarning anatomik tuzilishi, fiziologik vazifalari va inson organizmidagi ahamiyati tahlil qilingan. Buyrak usti bezining korteks va medulla qismlari, ishlab chiqaradigan gormonlari va ularning ta’siri batafsil yoritilgan. Shuningdek, jinsiy bezlar-tuxumdonlar va moyaklarning gormon ishlab chiqarishdagi o‘rni, reproduktiv tizimdagi vazifalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada bu bezlar o‘zaro bog‘liqligi va ularning sog‘liq uchun ahamiyati ham tahlil etilgan.