АДВОКАТЛИК ХИЗМАТЛАРИГА ТЎЛОВЛАРНИ АМАЛГА ОШИРИШ, УНДА НАЗОРАТ КАССА МАШИНАСИНИ АХАМЯТСИЗЛИГИ (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
мақолада адвокатлик хизмати учун тўланиши лозим гонарар-хизмат ҳақининг мижоз томонидан тўланишини самарали йўллари кўрсатилиб, адвокатнинг бажарган адвокатлик хизмати учун асос у билан мижоз ўртасидаги тузилган шартнома ҳисобланишлиги, шартномада хизмати учун тўланадиган миқдор аниқ кўрсатилинганлиги ва уни тўланиши мухумлиги асослантирилган. Назорат касса машинаси ахоли билан чакана савдо фаолиятини олиб борувчи тадбиркорлик субъектларига тегишлилиги ва бундан адвокатлик хизматида фойдаланиш имконияти йуқлиги кўрсатилиб, адвокатлик хизмат ҳақини тўлашни сифатли ва самарали йўллари кўрсатилган.