ESHITISHIDA MUAMMOLARI BO’LGAN BOLALARNI O’QITISHDA IMO-ISHORA TILINING JIHATLARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu tezisda eshitishida muammolari bo‘lgan bolalarni o‘qitishda imo-ishora tilini qo‘llash texnologiyasining ilmiy va metodik jihatlari yoritilgan. Ta’lim jarayonini takomillashtirish uchun bimodal ta’lim metodikasi, sensorli ta’lim yondashuvi, madaniyatlararo imo-ishora o‘rganish tizimi, jamoaviy mashg‘ulotlar va ijtimoiy moslashuvni kuchaytirishga qaratilgan yondashuvlar taklif etilgan. Shuningdek, imo-ishora tilining inklyuziv ta’limdagi o‘rni va bu boradagi zamonaviy yondashuvlar tahlil qilingan. Ushbu yondashuvlar imo-ishora tilini yanada samarali o‘qitish va eshitishida muammosi bo‘lgan bolalar uchun qulay muhit yaratishga xizmat qiladi.