ESHITISHIDA NUQSONI BO‘LGAN BOLALARDA BOG‘LANGAN NUTQINI RIVOJLANTIRISH (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada Eshitishida nuqsoni bo’lgan bolalarda bog’langan nutqni rivojlantirishning nazariy va amaliy asoslari yoritilgan. T.A.Ladijenskaya, N.A. Jimkin va L.M. Bikova kabi olimlarning yondashuvlari asosida bog’langan nutqning tuzilishi, uni shakllantirish bosqichlari hamda o’quvchilarda fikrlash ko’nikmalarini rivojlantirish usullari ko’rib chiqiladi.