NOGIRONLIGI BO‘LGAN SHAXSLARNING IJTIMOIY MUHITDAGI QIYINCHILIKLARI VA ULARNI BARTARAF ETISH YO‘LLARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada nogironligi bo‘lgan shaxslarning jamiyatga integratsiya jarayonida duch keladigan asosiy muammolar tahlil qilinadi. Ijtimoiy infratuzilmaning mos kelmasligi, ta’lim va bandlik masalalaridagi to‘siqlar, jamiyatdagi stigmatizatsiya va diskriminatsiya muammolari batafsil ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida ushbu muammolarni bartaraf etish yo‘llari hamda ijtimoiy muhitni yaxshilash bo‘yicha takliflar beriladi.