YUQORI SINF O‘QUVCHILARINI HUQUQIY MUNOSABATLARDA GENDER TENGLIGINI TA‘MINLASHNING PEDAGOGIK IMKONIYATLARI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada yuqori sinf o‘quvchilarini huquqiy munosabatlarda gender tengligini ta'minlash bo‘yicha pedagogik imkoniyatlar keng yoritilgan bo’lib, tadqiqotlar jarayonida gender tenglik tushunchasi, huquqiy ong va madaniyatni shakllantirishning pedagogik usullari, o‘quvchilar ongida gender stereotiplarini bartaraf etishning zamonaviy yondashuvlarini ham ko'rib chiqilgan. Shu bilan birga, ta'lim jarayonida gender yondashuvning ahamiyati, uning o‘quvchilar tarbiyasidagi o‘rni va natijalarini o’rganilgan. Mazkur maqola orqali gender tenglikni ta'minlash bo‘yicha samarali pedagogik metodlarni o’rganib tahlil e’tiladi.