XIZMATLAR SOHASINI RIVOJLANTIRISHNING IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqola xizmatlar sohasini rivojlantirishning zamonaviy iqtisodiy o‘sish va ijtimoiy barqarorlikning asosiy omili sifatida ijtimoiy-iqtisodiy ahamiyatini o‘rganadi. Unda xizmatlarning tarixiy rivojlanishi, xususan, sanoat inqilobining iqtisodlarni ishlab chiqarishga yo‘naltirilgan modellaridan xizmatga yo‘naltirilgan modellariga o‘tishdagi ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada xizmatlar sohasini transformatsiya qilishda e’tiborga olinishi kerak bo‘lgan muhim omillar, jumladan, innovatsiyalar, mahalliylashtirish va xizmat ko‘rsatish standartlarini yaxshilash tahlil qilinadi. O‘zbekistonning xizmatlar sohasini kengaytirish va modernizatsiya qilishga qaratilgan milliy dasturlari va strategik tashabbuslari alohida e’tibor bilan ko‘rib chiqiladi. Bundan tashqari, maqolada xizmatlar rivojlanishining bandlik imkoniyatlarini oshirishi, turmush darajasini yaxshilashi va barqaror iqtisodiy taraqqiyotni qo‘llab-quvvatlashi tahlil qilinadi.