BAZALT PONELLAR UCHUN VIBRO DEMPFER QOPLAMALAR OLISH TEXNOLOGIYASINI ISHLAB CHIQISH (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada bazalt panellar uchun vibro dempfer qoplamalarni olish texnologiyasi ishlab chiqilgan. Tadqiqotda glitsirin bikarbamat sintez qilinib, gidroksi propil metil selüloza (HPMC) bilan reaksiyaga kiritilgan. Natijada vibro dempfer xususiyatlarga ega qoplama hosil qilingan. Eksperimental natijalar asosida olingan materialning fizik-kimyoviy xususiyatlari tahlil qilingan va ularning sanoatda qo‘llanilish imkoniyatlari baholangan.