POLIMER-MINERAL KOMPOZITSIYALAR ASOSIDA YO‘L TO‘SHAMASINI MUSTAHKAMLASHNING CHET EL TEXNOLOGIYASINI O‘RGANISH (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Ushbu maqolada modifikatsiya qilingan polimer-mineral kompozitsiyalarning yo‘l to‘shamasi asosi materiallariga ta’siri tahlil qilinadi. Polimer va mineral komponentlarning o‘zaro ta’siri natijasida yo‘l qoplamasining mustahkamligi, elastikligi va suvga chidamliligi oshishi ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, maqolada ushbu materiallarning tarkibi, qo‘llash texnologiyasi va amaliy tavsiyalar yoritilgan. PMK texnologiyalarining joriy etilishi yo‘l infratuzilmasining sifatini yaxshilash va uning uzoq muddatli barqarorligini ta’minlashga xizmat qiladi.