FUQAROLIK HUQUQIDA SHAXSIY HAYOT DAXLSIZLIGI PRINSIPI (International Conference on Scientific Research in Natural and Social Sciences, 2025)
Mazkur maqolada fuqarolik huquqining asosiy institutlaridan biri bo‘lgan shaxsiy hayot daxlsizligi prinsipi yoritiladi. Shaxsiy hayot tushunchasi, uning huquqiy asoslari, milliy va xalqaro huquqiy hujjatlarda berilgan talqinlari tahlil qilinadi. Shuningdek, ushbu prinsipning amaliyotda qo‘llanilishi, uni buzish holatlari va ularni bartaraf etish yo‘llari muhokama qilinadi. Fuqarolarning sha’ni, qadr-qimmati, oilaviy va shaxsiy sirlarini himoya qilishda huquqiy mexanizmlar samaradorligi baholanadi.